Vogelvriendelijke Tuin Tips

Vogelvriendelijke Tuin Tips

Bent u ook zo'n liefhebber van het vrolijke gefluit van koolmezen en huismussen in uw tuin? Bij Tuincentrum Kennes in Lier begrijpen we de charme van een levendige tuin vol vogels maar al te goed. Daarom bieden wij een uitgebreid dierassortiment gericht op buitenvogels, met accessoires en deskundig advies om uw tuin echt vogelvriendelijk te maken.

Vogelvriendelijke Tuin Tips:

  • Waterschaal voor Drinken en Badderen: Hang een waterschaal op om vogels van drinkwater en een plek om een bad te nemen te voorzien. Vooral in drogere perioden is dit van onschatbare waarde voor onze gevederde vrienden.
  • Laat Gevallen Bladeren Liggen: Stel uw winteronderhoud uit en laat gevallen bladeren en takken liggen in uw tuin. Hierdoor vinden vogels gemakkelijker voedsel en kunnen insecten zich onder dit organische materiaal verschuilen.
  • Nestkastjes voor Veilig Nestelen: Hang nestkastjes op uw balkon of in de tuin om vogels een veilige plek te bieden om te nestelen en hun jongen groot te brengen. Bij Tuincentrum Kennes vindt u een assortiment geschikt voor diverse soorten vogels.
  • Privacy met een Natuurlijke Haag: Kies voor een hoge haag in plaats van een schutting om meer privacy te creëren. Dit biedt niet alleen beschutting aan vogels, maar ook aan andere kleine dieren.
  • Zomerse Voedselbronnen: In de zomer is het belangrijk om vogels te helpen gedijen door voedsel aan te bieden, zoals zaden en vruchten. Diversiteit in voedsel maakt het gemakkelijker voor vogels om aan hun behoeften te voldoen, vooral tijdens droge periodes.
  • Onderhoud van Nestkastjes: Na het broedseizoen is het essentieel om nestkastjes schoon te maken om parasieten en ziektekiemen te voorkomen.
  • Vogelbad of Vijver: Creëer een aantrekkelijke waterbron voor vogels om te drinken en zichzelf te wassen. Dit draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor onze gevederde vrienden.
  • Vermijd Pesticiden en Plant Inheemse Flora: Maak uw tuin vogelvriendelijk door het vermijden van pesticiden en herbiciden. Kies inheemse planten en bloemen om een natuurlijk ecosysteem te ondersteunen.

Kom naar Tuincentrum Kennes in Lier

Woont u in de buurt van Antwerpen of Kontich en wilt u graag de vogels helpen in uw tuin? Breng dan een bezoek aan Tuincentrum Kennes in Lier. Onze toegewijde medewerkers op de dierenafdeling staan klaar om u te adviseren over accessoires voor buitenvogels. Ontdek ons assortiment en maak van uw tuin een paradijs voor vogels. Bekijk onze openingstijden en we hopen u snel te verwelkomen bij Tuincentrum Kennes!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
De leukste tuincadeaus voor Moederdag

In ons tuincentrum in Lier slaag je gegarandeerd voor een mooi geschenk voor Moederdag. Lees hier onze inspirerende tips voor originele cadeaus, voor moeders met én zonder groene vingers.  

Lees meer...
Tuinmaand mei: 15 tips

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...