Plant het voorjaar!

Plant het voorjaar!

Het zelf planten van bloembollen is leuk! Gaan de bloembollen groeien en komen ze uit, dan geeft dat gelijk een kleurrijke, lente sfeer in de tuin. Bij Tuincentrum Kennes ben je op het juiste adres voor verschillende soorten bloembollen in diverse kleuren. Daarnaast verkopen wij natuurlijk ook handige gereedschappen die je kunt gebruiken bij het planten van de bollen. Denk dan bijvoorbeeld aan scheppen en plantenbakken waar je de bollen in kunt planten. Bloembollen zijn er in twee verschillende soorten: voorjaarsbollen en zomerbollen. Bollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten bloeien in het voorjaar en worden in het najaar geplant. Als deze vóór de eerste vorst geplant worden, worden ze juist na het najaar de prachtige voorjaarsbloemen die ons voorjaar inluiden. Hieronder vind je de verschillende bollen die wij in onze webshop verkopen.

Wat zijn voorjaarsbollen?

De naam 'voorjaarsbollen' zegt het al: deze bloembollen zullen uitkomen in het voorjaar. Wanneer moeten deze bloembollen dan geplant worden? De bollen moeten in oktober/november geplant worden, in ieder geval vóór de eerste vorst in het najaar. Het klinkt heel gek, maar de bloembol heeft de vorst nodig om uiteindelijk tot bloei te komen. Voorjaarsbollen zijn al snel tevreden met een mooie plek in de tuin of in een plantenbak. Dit zijn voorbeelden van bekende voorjaarsbollen: 

  • Narcissen
  • Blauwe druifjes
  • Tulpen
  • Hyacinten

Ben je op zoek naar voorjaarsbollen op pot? Aan het begin van het voorjaar vind je bij Tuincentrum Kennes bijvoorbeeld voorjaarsbollen op pot of deze zijn verwerkt in een mooi plantenbakje. Haal dus op tijd het voorjaar in huis en geniet van al die kleuren! 

Wat zijn zomerbollen?

De naam zomerbollen zegt het natuurlijk al: deze komen tot bloei in de zomer. Voorjaarsbollen moeten voor de eerste vorst geplant zijn, maar zomerbollen moeten daarentegen na de vorst geplant worden. Een goede tijd om deze bloembollen te planten is in april/ mei. Zomerbollen zijn éénjarige bloembollen. Dat betekent dat de bloembollen één keer bloeien. Wat zijn bekende voorbeelden van zomerbollen? Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Anemonen
  • Dahlia's
  • Gladiolen

In ons tuincentrum vind je uiteraard verschillende soorten zomerbollen, die je naar wens kunt combineren. Ook kun je kijken voor mooie potten om de bollen in te planten, zo kun je zelf combinaties creëren naar wens! 

Wat te doen wanneer de voorjaarsbollen zijn uitgebloeid?

Bloembollen zorgen voor veel kleur in de tuin en daar worden we vrolijk van! We ontkomen er natuurlijk niet aan dat de bloembollen zijn uitgebloeid. Wat te doen wanneer de bloembollen zijn uitgebloeid? Wanneer bijvoorbeeld de narcissen en tulpen zijn uitgebloeid, mag je de bloembol nog even in de grond laten zitten. Het ziet er misschien niet heel mooi uit, maar het is de bedoeling dat het loof van de voorjaarsbol moet afsterven om vervolgens na de bloeiperiode de voeding weer goed op te kunnen nemen. Wanneer het loof geel wordt, is dat het moment dat het geknipt kan worden. Vervolgens kunnen de bollen uit de grond worden gehaald en in de schuur worden opgehangen om te drogen. In oktober kunnen de gedroogde bloembollen weer terug in de grond. Belangrijk is wel om de bloembollen op een andere plek te planten dan voorheen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Zo lijkt jouw kleine tuin een stuk groter!

Een kleine tuin een stuk groter laten lijken? Easy! Met de juiste aanpak laat je een bescheiden buitenruimte groter en luxer ogen dan je ooit voor mogelijk hield...

Lees meer...
15 grote en kleine tuinklussen voor april

April doet wat ‘ie wil, dus kies tussen de eventuele hoosbuien en voorjaarsstormen door een dag met een warm lentezonnetje voor deze 15 tuinklussen en -klusjes.

Lees meer...
Welke planten ondersteunen de biodiversiteit in de tuin?

Een biodiverse tuin is een levendige tuin vol leven. Door de juiste planten te kiezen, help je bijen, vlinders, vogels en andere dieren aan voedsel en schuilplaatsen. Maar welke planten dragen echt bij aan de biodiversiteit? In deze blog ontdek je hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor allerlei dieren en welke planten daarbij een belangrijke rol spelen.

Lees meer...